L-Carnosine 500mg 30cps
-
139 Lei
- Contribuie la mentinerea integritatii structurale si functionale a organismului.
- KAL
- OA182
- În Stoc
- 19 Lei livrarea prin curier in orice localitate
Restituirea banilor in 5 zile lucratoare
Posibilitate de schimbare a produsului
Livrare Gratuita pentru comenzile de peste 499 Lei
Carnozina (beta-alanil-L-histidina) este un aminoacid compus din aminoacizii histidina si beta-alanina.
Contribuie la:
• protejarea tesuturilor si a functiilor cerebrale:
>> mentine functiile normale ale membranei celulare (transport de ioni, depolarizare etc.) si transmiterea informatiei intre neuroni (mentine activitatea enzimei ATP-aza Na-K dependentă)
>> reduce actiunea speciilor reactive de oxigen asupra lipidelor membranelor cerebrale (creste activitatea antioxidanta a superoxid dismutazei – SOD)
>> reduce formarea aldehidelor, radicalilor liberi de oxigen si azot rezultati din descompunerea dopaminei sub actiunea enzimei monoaminoxidaza tip B (MAO-B)
>> mentine nivelul normal al dopaminei (protejeaza neuronii dopaminergici si reduce MAO-B)
>> reduce glicozilarea proteinelor neuronale (de ex.: mielina, proteinele amiloide) si formarea produsilor finali de glicozilare avansata – AGEs
>> sustine functionarea normala a SNC in urma leziunilor ischemice/ reperfuzie
>> reduce toxicitatea cerebrala a glutamatului
>> reduce acumularea in tesutul cerebral a zincului, fierului si a cuprului care, in exces, induc productia de beta-amiloid
>> imbunatateste simtul olfactiv si circulatia cerebrala afectate de acumularea beta-amiloidului
• protejarea sistemului cardiovascular:
>> mentine tensiunea arteriala normala (reduce actiunea vasoconstrictoare a sistemului nervos simpatic)
>> sustine capacitatea de contractibilitate a muschiului inimii (imbunatateste raspunsul miocitelor la actiunea calciului intracelular)
• mentinerea nivelului sanatos al glicemiei si reducerea complicatiilor date de concentratie mare de glucoza din sange :
>> imbunatateste sensibilitatea celulelor la insulina
>> reduce formarea produsilor finali de glicare avansata (AGEs)
• reducerea progresiei opacifierii cristalinului
• mentinerea calitatii pielii si accelerarea cicatrizarii ranilor (reduce reticularea colagenului pielii care conduce la pierderea elasticitatii, inflamatie si formarea ridurilor)
• cresterea performantelor fizice si a rezistentei la efort, precum si la reducerea perioadei de recuperare:
>> protejeaza celulele musculare impotriva acidozei lactice produse de efortul muscular intens (tamponeaza pH-ul acid prin reducerea ionilor de hidrogen H+)
>> reduce degradarea musculaturii scheletice
• reducerea proceselor de imbatranire (antiaging):
>> reduce formarea AGEs
>> reduce rata de scurtare a telomerelor fibroblastelor provocata de reactiile de oxidare
>> reduce deteriorarea functiilor celulare (reduce reactiile de oxidare, glicare, reticulare, carbonilare)
• reducerea deficitului de L-carnozina in diete vegetariene/vegane, stres, traume, consum excesiv de alcool, inaintarea in varsta